Ouderschapscoaching

Het ouderschap kan een hele uitdaging zijn. Je neemt je voor jouw kind het allerbeste te geven en zoals elke ouder wens je jouw kind veel geluk toe en wil je daar graag aan bijdragen. Maar dan de praktijk. Hoe geef je jouw kind het allerbeste? Wat doe je dan als jouw baby ontroostbaar lijkt en jij het ook niet meer weet? Hoe reageer je als jouw dreumes een woedeaanval heeft terwijl jij net haast hebt? Waar help je jouw kind het meest mee als het moeite heeft met zijn huiswerk en jouw hulp vraagt? Wat heeft een kind nodig van zijn ouder om op te groeien tot een gelukkige volwassenen?

“Een van de belangrijkste opvoedtaken is het creëren van een veilige en geborgen plek waar je kind in moeilijke tijden altijd terecht kan. Een kind dat weet waar het troost kan vinden, durft meer.”
Hedvig Montgomery

En wat als je eigenlijk wel weet hoe je wil reageren, maar het je soms gewoon niet lukt? Als je jezelf boos hoort snauwen terwijl je je zo had voorgenomen om rustig te blijven? Of als je zo veel mogelijk afspraken buiten de deur maakt, om maar vooral niet thuis te zijn, terwijl je eigenlijk een betrokken ouder wil zijn?

Voor al deze vragen en nog veel meer is er ouderschapscoaching. We gaan samen onderzoeken wat het beste past bij jou, jouw kind en jullie gezin.

In de gesprekken maak ik regelmatig gebruik van inzichten uit onder andere de verbindende communicatie (ook wel geweldloze communicatie genoemd), de hersenontwikkeling van zowel ouders als kinderen, hechtingsgerichte gezinstherapie en systemisch werk.

Je leert op andere, liefdevolle, milde manieren kijken naar zowel jouw kind als jezelf. Hierdoor kun je weer met vertrouwen en plezier genieten van het ouder zijn.