Werkwijze

Bij Het Sleutelbos kan je jouw verhaal kwijt. Er wordt echt naar je geluisterd. De counsellor helpt je om weer overzicht te krijgen. Door de vragen en de informatie van de counsellor kun je met een andere blik naar de situatie te kijken, zodat je inzichten krijgt en weet wat en hoe je wil veranderen. Soms is geeft een enkel gesprek al voldoende inspiratie om zelf mee aan de slag te gaan en soms zijn meerder gesprekken wenselijk.

Uitgangspunten

Het Sleutelbos werkt cliëntgericht. Dit betekent dat jouw wensen en mogelijkheden het doel en de inhoud van de hulp bepalen. Elk mens is uniek en heeft in zich de mogelijkheden om met zijn situatie om te gaan. De focus ligt dus niet alleen op het probleem, maar op jou en je gezin en wat jullie uniek maakt. Het voordeel van dit uitgangspunt is dat je groeit als mens en gezin en daardoor ook in de toekomst problemen beter de baas bent.

Als mens leven we in verbinding met andere mensen. We reageren op elkaar en beïnvloeden elkaar. Dit gebeurt constant of je je hier nu bewust van bent of niet. Als je relaties fijn verlopen kan dit een bron van liefde, geluk en energie zijn. Wanneer relaties onder druk staan geeft dit veel stress en zorgen.

Elk gedrag is communicatie. We kijken in de sessies naar wat er achter het gedrag zit. Hierbij maken we veel gebruik van de verbindende communicatie geïnspireerd door het gedachtegoed van Marshall Rosenberg. .

Voordelen

  • Je wordt snel geholpen. Vaak al binnen een week de intake.
  • Er wordt echt naar je geluisterd, zonder oordeel.
  • Ik ga ervan uit dat iedereen handelt vanuit de beste intenties.
  • Geen verwijzing of het invullen van allerlei formulieren.
  • Duurzaam effect na een kortdurend traject
  • Observatie thuis of op school mogelijk
  • Je kunt individueel op gesprek komen en zo nodig ook samen met jouw partner of gezin.