Home » Even voorstellen

Even voorstellen

DSC03236

Beste ouders, ik ben Rianne Dijkman. Ik ben de moeder van Yarah (2013). Mijn grote passie is het werken met kinderen en gezinnen. Al tijdens mijn studie sociaal pedagogische hulpverlening (SPH) heb ik dan ook gekozen mij hierin te specialiseren.

 

In 2014 heb ik bewust het besluit genomen om vanuit huis een kleinschalige opvang te starten. Op deze wijze kan ik mijn passie, het werken met kinderen en gezinnen, combineren met de zorg voor mijn dochter. Aansluiten bij het kind om zo samen te leren en te groeien vind ik erg belangrijk. In mijn werk ben ik enthousiast, betrokken en geduldig.

 

Ik vind het leuk om activiteiten te ondernemen met de kinderen. Lekker buitenspelen in de speeltuin of met de bakfiets naar het bos, koekjes bakken, schilderen of een lange trein bouwen met de Duplo. Rust en regelmaat zijn ook, met name voor de wat jongere kinderen, van belang. Zo zijn  er een aantal vaste momenten in het dagritme waarbij we gezamelijk aan tafel fruit of de boterham eten.

 

Relevante werkervaring:

Tijdens en na mijn studie ben ik 8 jaar werkzaam geweest in de kinder-en jeugdpsychiatrie. Ik heb zowel kinderen in een groep begeleid als hele gezinnen. In deze periode heb ik verschillende cursussen en een opleiding tot integratief kindercoach gevolgd. Ook heb ik een periode als begeleider in een zorginstelling voor kinderen en jongeren gewerkt.