Ouderschap en Gezin

Het ouderschap kan een hele uitdaging zijn. Je neemt je voor jouw kind het allerbeste te geven en zoals elke ouder wens je jouw kind veel geluk toe en wil je daar graag aan bijdragen. Maar dan de praktijk. Hoe geef je jouw kind het allerbeste? Wat doe je dan als jouw baby ontroostbaar lijkt en jij het ook niet meer weet? Hoe reageer je als jouw dreumes een woedeaanval heeft terwijl jij net haast hebt? Waar help je jouw kind het meest mee als het moeite heeft met zijn huiswerk en jouw hulp vraagt? Wat heeft een kind nodig van zijn ouder om op te groeien tot een gelukkige volwassenen?

"Een van de belangrijkste opvoedtaken is het creëren van een veilige en geborgen plek waar je kind in moeilijke tijden altijd

terecht kan. Een kind dat weet waar het troost kan vinden, durft meer." 

Hedvig Montgomery

Vragen

Wat doe je als je eigenlijk wel weet hoe je wil reageren, maar het je soms gewoon niet lukt? Als je jezelf boos hoort snauwen terwijl je je zo had voorgenomen om rustig te blijven? Of als je zo veel mogelijk afspraken buiten de deur maakt, om maar vooral niet thuis te zijn, terwijl je eigenlijk een betrokken ouder wilt zijn?

Voor al deze vragen en nog veel meer is er ouderschapscoaching. We gaan samen onderzoeken wat het beste past bij jou, jouw kind en jullie gezin.

Methodieken

In de gesprekken maak ik regelmatig gebruik van inzichten uit onder andere de verbindende communicatie (ook wel geweldloze communicatie

genoemd), de hersenontwikkeling van zowel ouders als kinderen, hechtingsgerichte gezinstherapie en systemisch werk.

Doelen

Je leert op andere, liefdevolle, milde manieren kijken naar zowel jouw kind als jezelf. Hierdoor kun je weer met vertrouwen en plezier genieten van het ouder zijn. Het ouderschap is een mooie vorm van persoonlijke ontwikkeling. Je wordt geconfronteerd met oude overtuigingen en triggers en door de liefde voor jouw kind is er vaak de bereidheid om er iets aan te gaan doen.

Ouderschap

Interesse

Ben jij als bewuste ouder geïnteresseerd in een manier van opvoeden met oog voor de gevoelens en behoeften van de kinderen en die van jouwzelf? Ouderschap waar de relatie tussen jou en jouw kind zorgt voor een veilige ruimte, waarin jullie beide kunnen groeien. Neem dan contact op met het sleutelbos via het contactformulier, het telefoonnummer of volg het Sleutelbos op facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de nieuwste blogs en ontwikkelingen.